3. dil z U.S.A.

Cerven 16.

Cesta z N.Y. do Washingtonu DC. {zapsala Petra]

Hned po probuzeni v 8:00 jsme sbalili saky paky a vydali se zkusit stesti na PORTH AUTOHORITY ST. na 42. ulici {nasi oblibene]
Jak se dostat ze zastavky metra na busove nadrazi nam poradil jeden mlady a sympaticky mladik. Me dokonce pomohl i vytahnout kufr po schodech. Jsou tu opravdu mili a vsimavi. Slecna na informacich rekla, ze je fuk, ze jsme meli jizdenku na vcerejsek, protoze se tu ridi heslem: Kdo driv prijde, ten driv jede. A tak s usmevem sedame do autobusu a tesime se novym zazitkum.
Cesta byla vic nez pohodova. Ve Washingtonu Pavel vytahuje GPS, aby zjistil, jak daleko se nachazi nas hotel. Ajajaj GPS ukazuje nejakych 23 km. To pesky nedame :-] Ptam se tedy opet na informacich pani. Radi,ze hned blok od zastavky je metro, ktere nas tam doveze. Pan co stal za mnou byl ale jineho nazoru. Posilal me na metro, ktere ma zastavku 2 bloky od nas. Zacali se tedy velmi horecnate dohadovat, co je pro me lepsi. Vybrala jsem si pani co tam pracovala. Posila nas kratsi cestou a nam je sympatictejsi.
Listek stal 3,15 dolaru ro kazdeho. Sedame do vlaku, orientace bez problemu, ted jenom najit tu spravnou zastavku. Station Manager nam radi King St. Jedeme tedy tam. Pavel opet vytahuje GPS, ksakru je to lepsi, ale je to stale 9km. to je porad trochu dost daleko. Jsme blbi a vzlezli jsme mimo placeny prostor. Station manager nam radi jet az na konecnou 2 zastavky, tam pak jedine autobusem. Mezitim se strhla opet poradna bourka. Ze strech litaji veci, celkem divoky. Vypada to, ze opet zmokneme.
[Dale zapsal Pavel]
Po vystupu na konecne "Hantington St." jsem opet zapnul GPS a zjisitl ze hlasi 5 km. Docela dost, na to ze tahneme kufry a prsi. Podle mapy hledanou ulici Sherwoodhall Ln. projizdi autobus 151 a 152. Jako prvni se na zastavce objevil autobus 152 ridic nam ale rekl, ze musime pockat na 151cku. Prvni reakce ridice 151cky na otazku zda jede do Sherwoodu me celkem sokovala. Zeptal se totiz co tam hledame a my odpovedeli Hostel. On ze to tam zna dobre a o zadnem Hostelu v te ulici nevi. Ale nakonec ze nas vezme a spolu to nejak najdeme. Opet velice ochotny pan. Prsi jak z konve a me dosli baterky v GPS. Najizdime do hledane ulice, ridic si to vali o 106 a my se marne snazime hledat cisla baraku. Potrebujeme cislo 1700. Petra zahledne 1600 a pote az 2434. Houkneme na ridice, ten jen prohodi: Sorry, asi jsme to prejeli co? Bereme kufry a vracime se ulici zpet. Po cca 15min. jsme celi mokri a konecne nalezame barak 1700. Prazdny a pred nim cedule "FOR SALE - na prodej" rekl jsem si doslova: " Kurva, naleteli jsme."  Nastesti naproti pres ulici byl take jeden s cislem 1700. A to byl nas vysneny baracek. Ten puvodni totiz nepatril k Sherwood Ln., ale Robinhood St.
Ubytovani skvele, s internetem, televizi, snidani apod.
Veceri jsme si objednali telefonem domu z cinske restaurace a sli se vyspat na narocny den chozeni po Washingtonu DC.

Vytvořil: Uzel | Přidáno: 2008-06-18 21:42:07 | Sdílej na Facebooku